додому Краса і здоров'я

Користь олії лаванди для волосся і шкіри голови

Родом із Середземномор’я, Близького Сходу та Індії, квітка лаванди набула слави у всьому світі завдяки своїй фармацевтичній ефективності. Її антисептична, протимікробна та седативна дія спостерігається вже понад 2500 років. Ця квітка з мрійливим ароматом використовувалася в народній медицині протягом століть і досі залишається популярною завдяки своїй здатності лікувати різні захворювання. Шанувальники лавандової олії починають задаватися питанням, чи може вона мати додаткові переваги для волосся.

Image by googlerankfaster from Pixabay

Лавандова олія для волосся

  • Тип інгредієнта: фактор росту, антисептичні та антимікробні властивості.
  • Основні переваги: ??знімає занепокоєння, покращує загальний стан шкіри голови та може стимулювати ріст волосся.
  • Хто має її використовувати. В цілому, всі типи та текстури волосся можуть отримати вигоду з лавандової олії. Ті, у кого тонке волосся або нездорова шкіра голови, найбільше виграють від її цілющих властивостей. Як і у випадку з іншими оліями, люди з тонким волоссям або жирною шкірою голови можуть використовувати їх економно.
  • Як часто можна застосовувати? При правильному розведенні її можна безпечно використовувати щодня.
  • Із чим поєднується. Добре працює з оліями-носіями, такими як арганова, виноградна, жожоба, кокосова або мигдальна олії

Переваги лавандової олії для волосся

Лавандову олію можна використовувати для всіх типів та текстур волосся. Її переваги будуть найбільш оцінені тими, хто відчуває випадання або витончення волосся.

Може запобігти появі лупи

Лупа зазвичай викликається дріжджами, що вражають шкіру голови. Антимікробні властивості лавандової олії сприяють процесу загоєння ран. Залежно від причини конкретного випадку лупи лавандова олія може допомогти запобігти утворенню пластівців.

Зменшує запалення

Стрес і занепокоєння завдають величезної фізичної шкоди організму. Були виявлені біохімічні зв’язки, які пов’язують активацію імунітету, запалення та розлади настрою, такі як тривога, занепокоєння, безсоння та депресія. При лікуванні цих захворювань лавандова олія може зменшити запалення в організмі та, зокрема, у шкірі голови.

Покращує загальний стан шкіри голови

Забезпечуючи шкірі голови протизапальні та антимікробні властивості, олія лаванди покращує загальний стан шкіри голови. Здорова шкіра голови необхідна для зростання нового волосся, тому це також може сприяти зростанню волосся.

Як використовувати лавандову олію для волосся

Олію лаванди можна використовувати для покращення стану шкіри голови та волосся місцево, шляхом вдихання або перорального прийому, залежно від того, як ви сподіваєтеся отримати вигоду з її цілющих властивостей. Ароматерапія або вдихання лавандової олії зазвичай рекомендуються тим, хто хоче впоратися з тривогою і стресом, які можуть вплинути на волосся і шкіру голови.

Пероральний прийом олій, таких як лавандова олія, ніколи не слід приймати без консультації з медичним працівником. А тим, у кого алергія на квітку лаванди, не слід використовувати лавандову олію через потенційне подразнення.

Додайте краплі лавандової олії у свій шампунь

Додайте дві-три краплі лавандової олії на долоню і змішайте із звичайною кількістю шампуню. Залишіть на п’ять хвилин, потім ретельно змийте.

Створіть масажну олію для шкіри голови

Слід змішати дві-три краплі лавандової олії з однією-двома столовими ложками вашої улюбленої олії-носія, такої як арганова, виноградна, жожоба, кокосова або мигдальна олії, щоб запобігти подразненню. Процес масажу шкіри голови також збільшує приплив крові, що може сприяти росту волосся.

Увага! Інформація, представлена в статті, має ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут